ZŠ a MŠ Emy Destinnové

ZŠ a MŠ Emy Destinnové
náměstí Svobody 3/930
160 00, Bubeneč

http://www.zsemydestinnove.cz

tel.:   222 202 501
fax.:  222 202 502
datová schránka: cq9ydm7
ředitel: Mgr. Ota Bažant
kapacita: 100 míst / 4 třdy
typ zařízení: ZŠ a MŠ

náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školy


Základní škola a Mateřská škola Emy Destinnové vykonává činnost mateřské školy, základní školy, školní družiny a školní jídelny. Třídy 1. a 2. ročníku jsou umístěny na odloučeném pracovišti v budově v Česomalínské ulici.

Škola se dlouhodobě profiluje výukou cizích jazyků a estetické výchovy. V 1. a 2. ročníku nabízí výuku 4 hodin anglického jazyka, od 6. ročníku výběr druhého cizího jazyka - němčinu, francouzštinu, španělštinu a ruštinu s dotací rovněž 4 hodin týdně. V 8. ročníku, v rámci volitelných předmětů, nabízíme výuku 3. cizího jazyka.

ZŠ a MŠ Emy Destinnové se zaměřuje na osobnostní rozvoj a úspěch žáků nejen nadaných a talentovaných, ale i na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Od roku 2006 se žáci učí podle školního vzdělávacího programu Ad astra. Vedle klasického vázaného písma nabízí škola od roku 2010 i výuku písma Comenius Script.

Zájmové aktivity


Vedle základního vzdělávání nabízí škola velké množství aktivit v rámci zájmové činnosti, zúčastňuje se celoobvodních akcí, kde žáci dosahují velmi dobrých výsledků.

Ceny (školkovné, stravné)


Školní družina  - pro šk.rok 2024/25 bude úplata stanovena.  

 

                 

Další informace


Škola opětovně obhájila titul Excelentní jazyková škola, který uděluje radnice Prahy 6 školám, které splní požadovaná kritéria - nabídka výuky alespoň čtyř jazyků, nabídka výjezdu žáků na jazykové pobyty do ciziny, výuka s rodilými mluvčími a partnerství školy se zahraničím. Škola se musí umístit v celostátním srovnání mezi nejlepšími 20% škol testovanými SCIO testy z angličtiny.